Foto: Rob Verhagen

Wethouder Pieter Dijkman neemt, samen met leerlingen van OBS De Vlieger, de voetbalwand in gebruik.


Tussen de regenbuien door opende de Alkmaarse wethouder Sport, Pieter Dijkman (VVD), woensdag het vernieuwde park Groene Voet. 's Ochtends opende hij met basisschoolleerlingen een modern schoolsportveld, 's middags de Sportboulevard. Met de herinrichting en heropening van het park vinden bezoekers en inwoners van Alkmaar Noord er een uitgebreide mix van recreatie- en breedtesport. Hardlopen, fitnessen, kanoën of wandelen, het kan allemaal.Het park is met inzet en ideeën van de omwonenden tot stand gekomen. "Het park ís van jullie", benadrukte wethouder Pieter Dijkman. Hij vertelde hoe het park is ontstaan op basis van de door enthousiaste buurtbewoners aangedragen voorstellen. "Ik heb me laten vertellen dat het grootste deel van die ideeën ook inderdaad uitgevoerd is", verwees Dijkman grappend naar het feit dat hijzelf pas sinds kort wethouder in Alkmaar is.

De wethouder onthulde met kinderen uit de wijken de entree van de natuurspeeltuin ‘De Natuurvoet’. Een natuurlijke omgeving waar ze vrij kunnen ravotten en zich sportief uitleven. Elders in het park vond een hardloopwedstrijd plaats, werd er flink gezweet op de fitnesstoestellen en gaf kanovereniging Odysseus een spetterende kanodemonstratie bij de nieuwe aanlegsteiger aan het Molentochtpad.

Schoolsportveld
Aan de rand van Park Groene Voet werd eerder die dag ook al gesport. Basisschoolleerlingen van OBS De Vlieger namen daar 's ochtends, samen met de wethouder, het vernieuwde schoolsportveld in gebruik. Een multifunctioneel sportveld met een digitale voetbalmuur.

Kinderen worden hier uitgedaagd om in beweging te komen. De digitale voetbalmuur geeft ze een extra prikkel. Ze kunnen tegen elkaar spelen en op afstand ook tegen kinderen uit het hele land.