HEERHUGOWAARD - Voor geïnteresseerden in de wereld van slechtziende en blinde mensen organiseert Koninklijke Visio op zaterdag 16 maart 2019 een open dag in Heerhugowaard. Hoe kom je als slechtziend of blind persoon veilig van A naar B? Kun je gebruikmaken van visueel ingestelde apparaten zoals smartphones en tablets? Wat is het belang van verlichting en contrast? Hoe blijf je aan het werk? Hoe ontwikkel je je als kind in een wereld die je niet of slecht ziet? Ontdek en ervaar het tijdens de open dag van Visio Revalidatie & Advies, Gildestraat 3 in Heerhugowaard op zaterdag 16 maart van 11.00 tot 15.00 uur.

Ontdek de mogelijkheden

Mensen die een baan zoeken in de zorg, begeleiding of revalidatie bieden aan mensen met een visuele beperking, blind of slechtziend zijn of gewoon belangstellend zijn van harte welkom. Koninklijke Visio laat graag zien wat wél kan. Moderne ICT is voor veel mensen met een visuele beperking een uitkomst. Tijdens de open dag worden gespecialiseerde apps gedemonstreerd en kunnen bezoekers ervaren hoe je met bijvoorbeeld Siri je agenda kunt beheren. Kinderen en volwassenen ervaren zelf welke uitdagingen je tegenkomt in het dagelijks leven als je slechtziend of blind bent en wat kleur, contrast of licht kan doen. En wat kom je tegen als je met een visuele beperking (weer) aan het werk gaat? Tijdens de open dag vertelt een ervaringsdeskundige welke mogelijkheden er zijn op de werkplek. Last but not least delen de medewerkers van Visio ook graag hun ervaringen over werken bij Visio.

Iedereen kan tijdens de open dag vrijblijvend al zijn vragen stellen. Neem voor meer informatie over de open dag contact op met de afdeling Advies van locatie Heerhugowaard via T 088 585 90 00 of heerhugowaard@visio.org of kijk op https://www.visio.org/opendag

Datum: Zaterdag 16 maart 2019
Locatie: Gildestraat 3, 1704 AG, Heerhugowaard
Tijd: 11.00 - 15.00 uur