HEERHUGOWAARD – Ter Steege Bouw Vastgoed is gestart met de bouw van het Waaranders-project ‘’Hugo’s tuin’’ in Heerhugowaard. Wethouder John Does van de gemeente Heerhugowaard sloeg daarvoor op zaterdag 23 april de symbolische eerste paal met de oudste en jongste bewoners van Hugo’s tuin. Met deze handeling gaven zij het startsein voor de bouw van de eerste 78 nieuwbouwwoningen van de eerste en tweede fase.

Feestelijk gevierd

Afgelopen zaterdag was het de hele dag feest op de bouwplaats van Hugo’s tuin. In de ochtend is de start bouw feestelijk gevierd met de kopers van de eerste fase en in de middag met de kopers van de tweede fase. Naast het vieren van dit bijzondere moment, was er ook tijd voor de kopers om hun toekomstige buren te leren kennen.

Pluk de dag in Hugo’s tuin, Waaranders?

Hugo’s tuin is een Waaranders-project. Waaranders is een woonconcept dat staat voor buurtschappen waarin diversiteit wordt gestimuleerd. Gezinnen, singles, koppels, mensen op leeftijd, met een beperking of zorgbehoefte zijn op ongedwongen wijze verenigd en kijken naar elkaar om. Een gemeenschappelijke ruimte en bijbehorende faciliteiten verbinden de bewoners met elkaar en hun omgeving.

Blik vooruit

De bouw van de derde fase start naar verwachting in juni van dit jaar. Dan worden er nog eens 30 nieuwbouwwoningen gebouwd. De eerste woningen van fase één worden naar verwachting het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd.