HEERHUGOWAARD - Gaat u 22 november stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing? Dan kunt u uw stem ook uitbrengen bij het stembureau in het gebouw van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) in Heerhugowaard. U kunt op deze dag ook een rondleiding krijgen in het museum, kennismaken met HHNK als aantrekkelijke werkgever en meer te weten komen over wat te doen bij een overstroming.


HHNK is voor het eerst in haar lange geschiedenis stemlocatie voor de Tweede Kamerverkiezing. Tijdens deze dag kunt u op verschillende manieren kennismaken met HHNK.

Rondleiding in museum Waterschat

In de gratis te bezoeken museale ruimte 'Waterschat' zijn topstukken uit de collectie watererfgoed te bewonderen. Of kom meer te weten over slimme oplossingen die nodig waren om vanouds droge voeten te houden in de tentoonstelling 'Waterprimeurs'. Tussen 9:00 en 17:00 uur staat een medewerker van HHNK bezoekers te woord. Ook is er een audiotour met prachtige verhalen over de geschiedenis van het waterschap. Alvast meer informatie? Kijk op de website: Waterschat | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (hhnk.nl)

Werken bij HHNK? Het kan!

Bent u op zoek naar een aantrekkelijke baan? Tussen 16.00 en 21.00 uur vertellen medewerkers van HHNK over de mogelijkheden die het hoogheemraadschap biedt als werkgever in de regio. Dat varieert van banen in de ICT, techniek binnen- en buitendienst tot beleidsfuncties op kantoor. Meer informatie over werken bij het hoogheemraadschap, is te vinden op de website Het kan bij HHNK.

Ontdek wat te doen bij een overstroming

De herfst is een onstuimig seizoen. Regen, wind en storm, het komt vaak allemaal voorbij. Het kán leiden tot wateroverlast of in het ergste geval tot een overstroming. HHNK werkt dagelijks aan het inspecteren, onderhouden en versterken van dijken en duinen maar er kan altijd een calamiteit ontstaan. Wilt u weten wat u zelf kunt doen om voorbereid te zijn? Bezoek dan de levensechte evacuatiezolder in de hal. Door middel van een spel leert u wat mee te nemen bij een overstroming. Het spel spelen kan ook via zolderspelhhnk.nl. Speel het en maak kans op een noodpakket voor op uw zolder.