HEERHUGOWAARD - De landelijke Sterrenkijkdagen zijn dit jaar in het weekend van 15 t/m 17 maart. Ook Stichting Sterrenwacht Saturnus is deze dagen geopend. In en rondom de sterrenwacht valt van alles te zien, doen en beleven, voor jong en oud! Kijk door grote telescopen, doe proefjes en lanceer zelfs je eigen raket. Toegang is gratis maar een donatie aan de sterrenwacht is welkom.

Wat is er te doen?
Het gehele weekend kun je terecht bij Sterrenwacht Saturnus om meer te weten te komen over het heelal. Bij goed weer is de koepel open waar je door de grote telescopen kan kijken. Ook buiten op het plein worden telescopen opgesteld. Zonnevlekken waarnemen? Ook overdag kan je met een speciaal filter naar de zon kijken.

Bouw je eigen raket!
Ook voor de jonge waarnemer is er genoeg te doen. Kijk door telescopen, knutsel leuke ruimte bouwwerken en doe proefjes met licht en vacuüm. Ook kan je dit jaar (alleen op zondag) zelf je eigen (water)raket maken en deze buiten, bij goed weer, bij de sterrenwacht lanceren. Housten, we have lift off!

Openingstijden en locatie
In het weekend van 15 t/m 17 maart is de sterrenwacht geopend op de volgende tijdstippen:·

Vrijdag 15 maart van 19.30 – 22.00 uur·
Zaterdag 16 maart van 13.30 – 17.00 uur·
Zaterdag 16 maart van 19.30 – 22.00 uur·
Zondag 17 maart van 13.30 – 17.00 uur

Sterrenwacht Saturnus is gevestigd aan de van Veenweg 98 in Heerhugowaard.

Landelijke Sterrenkijkdagen
Dit jaar is het de 48e editie van de landelijke Sterrenkijkdagen. Een initiatief vanuit de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). Op deze dagen kun je op tientallen plekken in Nederland door een telescoop de sterrenhemel bewonderen. Het populaire evenement trekt jaarlijks velen duizenden bezoekers verspreidt door het hele land. Meer informatie over welke locatie er meedoen lees je op

http://www.sterrenkijkdagen.nl

Sterrenwacht Saturnus

Stichting Sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard werd opgericht op 8 september 1976 met als doelstelling het populariseren van sterrenkunde, ruimtevaart, informatica, natuur & techniek. Ieder seizoen organiseren we cursussen en workshops over astronomie. Ook is er iedere vrijdagavond een lezing over astronomie of ruimtevaart. Voor het actuele programma kijk je op

Maandprogramma - Stichting Sterrenwacht Saturnus

Meer informatie
Wil je meer weten over het evenement of over de sterrenwacht? Kijk dan op onze website

Home - Stichting Sterrenwacht Saturnus