HEERHUGOWAARD - Univé Heerhugowaard heeft onlangs namens het Univé Ledenfonds twee waardecheques van € 1000 uitgereikt aan twee lokale goede doelen. In de maand april konden inwoners van de regio Heerhugowaard hun stem uitbrengen op een lokaal goed doel naar keuze. Uit alle aanmeldingen kwamen Stichting Veenhuizer Hoeven en HugoHopper uit Heerhugowaard als winnaars uit de bus.

Stichting Veenhuizer Hoeven

Stichting Veenhuizer Hoeven is een kleine stichting die begeleid paardrijden verzorgd voor mensen met een beperking. De stichting ziet veel positieve effecten bij haar cliënten. Ze worden rustiger of zelfverzekerder door het paardrijden en verleggen hun eigen grenzen met het doen van bijvoorbeeld een korte draf. Donaties zijn voor de stichting erg belangrijk: ''Het zou prachtig zijn als we zelf de paarden volledig zouden kunnen onderhouden, maar dat is momenteel niet zo,'' vertelt Femmy Veenstra, voorzitter Stichting Veenhuizer Hoeven. ''Paarden zijn een project op zich. Ze gebruiken stro, hooi en krachtvoer en hebben regelmatig de tandarts en de hoefsmid nodig. Zo af en toe ook de dierenarts. We hebben twee inmiddels bejaarde paarden die vanwege hun rustige karakter zeer geschikt zijn voor onze cliënten.''

Over Univé Ledenfonds

Als verzekeraar zonder winstoogmerk staat Univé Heerhugowaard dichtbij haar leden. Dit maakt zij met het Univé Ledenfonds concreet door lokale goede doelen, verenigingen en maatschappelijke instanties te ondersteunen. Initiatieven die ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken en voldoen aan de voorwaarden, kunnen een aanvraag indienen via www.univeledenfonds.nl.