Het was al een ode aan één van de grootste rasartiesten die de pop heeft gekend. Sven Ratzke’s voorstelling STARMAN die woensdag 13 januari te zien is bij Cool kunst en cultuur is één grote lofzang aan de veelzijdigheid van poplegende David Bowie. Maar het overlijden van Bowie geeft een extra dimensie aan deze toch al bijzondere voorstelling.

Kapot
"Ik kan het niet geloven en ben er erg kapot van”, laat Sven Ratzke weten naar aanleiding van de dood van zijn icoon David Bowie. Ratzke: “De meest bijzondere popartiest van de afgelopen eeuw, David Bowie is niet meer. Aan ons de opgave om de schoonheid die hij creëerde verder in de wereld te laten horen." En dat gaat Ratzke, zelf ook een kleurrijk entertainer, woensdagavond doen bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard.

Ratzke zingt Bowie
Sven Ratzke brengt in zijn voorstelling STARMAN unieke interpretaties van Bowie-songs en goochelt met de vele alter ego’s die Bowie creëerde. Daarnaast schreef Ratzke zelf een aantal nummers die klinken als een ontroerende liefdesverklaring gericht aan de kleurrijke, muzikale duizendpoot. In weelderige kostuums zingt Ratzke Bowie-classics als Rock ‘n’ Roll Suicide, Wild is the Wind, Space Oddity, Heroes en natuurlijk Starman.

Reserveren
Kaarten voor de voorstelling kunnen gereserveerd worden via www.coolkunstencultuur.nl of bij de servicebalie van Cool via 072-576 09 55 – vanaf 13.00 uur).