ALKMAAR - Van 3 t/m 9 september is het de Week van de Alfabetisering.Tijdens deze week gaan medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard de straat op om de aandacht te vestigen op het belang van taal. Taal is een belangrijke basisvaardigheid. 2,5 miljoen Nederlanders hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. In het Taalhuis in de bibliotheek worden deze mensen geholpen met een oefenprogramma, taalmaatje of cursus. Alle activiteiten in het Taalhuis zijn gratis.

2,5 Miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarom wordt van 3 t/m 9 september door Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering georganiseerd. Bibliotheek Kennemerwaard sluit zich daar graag bij aan.

Taal je mee?
De Taalhuizen van Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard spelen hierop in door onder de noemer Taalhuis on Tour met het publiek op straat in gesprek te gaan over laaggeletterdheid en om het Taalhuis te promoten.Op maandag 3 september is het taalpromotieteam van 10.00 tot 13.00 uur te vinden in de Voorstraat in Egmond aan Zee. Op dinsdag 4 september van 13.00 tot 16.00 uur zijn zij op het Geert Groteplein te vinden in de Overdie (Alkmaar). Op woensdag 5 september van 13.00 tot 16.00 uur maken zij de markt in De Mare (Alkmaar) onveilig. Donderdag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur is Centrumwaard in Heerhugowaard aan de beurt. En tot slot duiken zij op vrijdag 7 september op bij de markt in Castricum.

Bij de verschillende Taalhuizen kan iedereen met een vraag over taal terecht. Er wordt informatie of advies gegeven over oefenen met taalvrijwilligers, taal- en computercursussen en programma’s op de computer waar zelf mee geoefend kan worden.

In de bovengenoemde vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn er wekelijks veel activiteiten in het Taalhuis. U bent van harte welkom om deze activiteiten te bezoeken. Kijk voor het alle activiteiten op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/taalhuis Taal je mee?