ALKMAAR - Rotaract Club Alkmaar doneert in samenwerking met Media Markt Heerhugowaard 15 tablets aan diverse verzorgingshuizen in de regio. Door middel van videobellen kunnen ouderen toch nog in contact blijven met hun familieleden. Een klein lichtpuntje ten tijde van de corona crisis.


Rotaract Club Alkmaar is een serviceclub met enthousiaste young professionals die zich actief inzetten voor de maatschappij. Tijdens de laatste online vergadering werd duidelijk dat de club juist in deze crisis een kwetsbare doelgroep wilde steunen. Na wat research bleek al snel dat er een grote vraag is naar tablets in verzorgingshuizen. Bewoners mogen geen bezoek meer ontvangen wat voor onrust en verdriet zorgt. Door middel van videobellen kunnen ouderen toch nog de bekende gezichten zien van hun geliefden. Dit zijn voor zowel de ouderen als familieleden waardevolle momenten.

Rotaract Alkmaar- ‘Het is fantastisch dat Media Markt Heerhugowaard deze actie steunt. Zij hebben belangeloos een aantal tablets ter beschikking gesteld. Als club hebben wij ook nog een aantal tablets aangeschaft waardoor we nu in totaal 15 tablets kunnen doneren aan verzorgingshuizen in zowel Alkmaar als Heerhugowaard’.

Inmiddels zijn de tablets langsgebracht bij drie verzorgingshuizen in Alkmaar en Heerhugowaard. Een medewerker van woonzorgcentrum de Palatijn vertelt: ‘De bewoners en hun familie zijn ontzettend blij om in deze tijd elkaar te kunnen zien en spreken. Echt geweldig dat jongeren in de regio zich hier hard voor hebben gemaakt. Daarom willen we Rotaract Alkmaar onwijs bedanken voor de tablets!’

Rotaract Club Alkmaar wil graag nog meer mensen steunen in deze moeilijke tijd. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Met de online editie van de Wensboom Alkmaar kunnen mensen een wens indienen via www.wensboomalkmaar.nl. Rotaract Alkmaar bekijkt alle wensen en gaat onderzoeken welke wensen er in vervulling kunnen gaan!