HEERHUGOWAARD - Ben jij geïnteresseerd in techniek? Wil je graag weten hoe alles werkt. Kom dan naar de workshop TechLab (voor kinderen vanaf 8 jaar). Onder leiding van een specialist zijn er vier gave workshops te volgen met verschillende thema's. Tijdens de eerste workshop op woensdag 13 september maak je een alarm dat reageert op lichtinval. Je kan dit alarm in een lade of kistje leggen en zodra deze wordt geopend gaat een luid alarm af.


Techniek heeft de toekomst

Tijdens de tweede workshop op 25 oktober ga je aan de slag met zonne-energie. Een op zonne-energie aangedreven elektromotor laat een mechanisme draaien waardoor het net lijkt of er een echte vlinder aan het fladderen is. Tijdens de derde workshop op 15 november maak je een zenuwspiraal. De vierde en laatste workshop is op 20 december. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een stoomkring in de vorm van een kerstboom die knippert.
De workshops zijn ook los te volgen.

Meedoen?

Ben jij een techneut of uitvinder in de dop dan zijn deze workshops echt iets voor jou. Je bent van harte welkom in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard Centrum, Parelhof 1a. De workshops zijn op woensdag 13 september, 25 oktober, 15 november en 20 december van 15.00 tot 16.30 uur in het BiebAtelier op de vierde etage. Wees er snel bij want vol=vol. De toegang per workshop is € 7,50. Je kunt je aanmelden op bknw.nl via doen. Of via de klantenservice in de bibliotheek.