HEERHUGOWAARD - Zaterdag 19 oktober is het zover: dan is het griezelen geblazen tijdens The Halloween Event in het Waarderhout. Het Leefbaarheidsfonds Heerhugowaard, een fonds dat door de gemeente is opgezet, ondersteunt dit evenement voor het tweede jaar op rij.


Ooit begonnen als een uit de hand gelopen verjaardagsfeest in 2011, is The Halloween Event uitgegroeid tot een evenement voor 250 bezoekers, georganiseerd door 150 vrijwilligers.

Spannende acts
Organisatoren willen niet te veel verklappen over wat er in het bos staat te gebeuren: “Het moet natuurlijk een verrassing blijven, maar verwacht dat je in een groep van 8 personen door het bos gaat met één lamp. Tijdens de tocht van ongeveer 40 minuten schrik je gegarandeerd van verschillende spannende acts.”

Voor en door jongeren
De vrijwilligers van The Halloween Event zijn voornamelijk jongeren. “Het mooie aan het evenement is dat jongeren hier de kans krijgen zich te ontwikkelen op acteer-, grime-, beveiligings en organisaotrisch gebied zonder dat wij diploma's of ervaring van ze verwachten. Zij leren ook veel van elkaar en dat is mooi om te zien.”

Leefbaarheidsfonds
Alle inwoners van Heerhugowaard kunnen sinds 1 januari 2016 een beroep doen op het Leefbaarheidsfonds Heerhugowaard. Het geld in dat fonds – honderdduizend euro per jaar – is bedoeld voor activiteiten die ten goede komen aan de (sociale) leefbaarheid in Heerhugowaard. Voor meer informatie over dit fonds zie www.leefbaarheidsfonds-heerhugowaard.nl.

Het evenement duurt van 19.00 tot 23.00 uur. Tickets kosten aan de deur 5 euro en in de voorverkoop 4,50 euro. Meer informatie is te vinden op www.thehalloweenevent.nl. Het Waarderhout is te vinden aan de Rustenburgerweg 129.