Primera Evers in Heerhugowaard verkocht de vorige keer vierduizend kaarten

HEERHUGOWAARD – In de aanloop naar het vorige MPF in 2009 verkochten ze meer dan vierduizend kaarten. Het is dus niet vreemd dat vader Klaas en zoon Dirk Evers van Primera Evers in Heerhugowaard blij zijn dat het festival weer terugkeert. De reizende muziekkaravaan strijkt namelijk op zaterdag 18 april weer neer op het Strand van Luna. “De voorverkoop van evenementen is voor ons ontzettend belangrijk”, vertelt Dirk. “Het zorgt voor extra traffic naar de winkel en daar moeten we het van hebben.”

 

Dat één enkel voorverkoopadres zoveel kaarten afzet voor een Mega Piraten Festijn is voor de organisatie van het festival ook uniek. Belangrijkste oorzaak is natuurlijk de strategische ligging van Evers, het is het enige voorverkoopadres in Heerhugowaard zelf. “Het is niet zo dat we de vorige keer extra personeel nodig hadden, zo erg was het nog net niet, maar bij het inroosteren van onze medewerkers moesten we er in de weken voor het evenement absoluut rekening mee houden. Het was gewoon ontzettend druk in de zaak; tropendagen”, stelt Dirk. De gemakshopformule moet het verder hebben van de verkoop van tijdschriften, kranten, boeken, tabakswaren en kansspelen. “We richten ons hier op jong en oud. Precies zoals het Mega Piraten Festijn. Het zorgt zo weer voor een ander publiek in de zaak. Je merkt ook dat de mensen enthousiast zijn dat het festival weer terug komt. De vorige keer was het een succes en veel mensen vonden het jammer dat het festival daarna niet terugkwam. Zoveel wordt er hier ook niet georganiseerd. De reacties die we nu krijgen zijn heel positief. Zelf ga ik er ook naartoe. Niet eens zozeer vanwege de muziek, maar vanwege de gezelligheid en de fantastische sfeer!”

Volgens Dirk is er maar één ander evenement waarvan zijn zaak ook zoveel kaarten verkoopt: het SlamFM-feest op Koningsdag in Alkmaar. “En vroeger Bassie en Adriaan, alhoewel ik niet meer zeker weet of het ook om die aantallen ging. Het loopt nu ook wel weer lekker, alhoewel het natuurlijk nog relatief vroeg is. Toen het op Facebook kwam te staan dat het MPF terugkwam, stonden er meteen vroege vogels in de winkel! Naarmate het festival dichterbij komt, zal het wel weer flink drukker worden!”

 

Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.

 

Programma

Jan Smit, Thomas Berge, Gebroeders Ko, Marianne Weber, Vinzzent, Stef Ekkel, Lesley Williams, Django Wagner, Edwin van Hoevelaak, Jan & Anny, Jannes, Tino Martin, Pierre van Dam, Helemaal Hollands, Sieneke, John Medley, Peter Beense, Jeffrey en Esmee, Superrr Trio, Gino Graus, Ancora, Roy Donders, Koos Alberts, Dario, Belinda en Jaman. Het terrein, het Strand van Luna, is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint om 20.00 uur.

 

Voorverkoop

Kaarten (vanaf 21 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Evers in Heerhugowaard, Boekhandel Thomas in Bergen; de Schrijverij in Heiloo en alle Primerawinkels in Nederland (onder andere Noord-Scharwoude, Alkmaar, Avenhorn, Castricum, Assendelft, Krommenie, Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee). Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar via Paylogic en www.megapiratenfestijn.nl. Kaarten voor de tribune kosten 29,50 euro en zijn uitsluitend via www.megapiratenfestijn.nl verkrijgbaar.