Alkmaar - Op dinsdagmorgen hield de politie twee 18-jarige Heerhugowaarders aan wegens het voorhanden hebben van inbrekersgereedschap en mogelijke inbraak in een eethuis aan de Walruskoog in Alkmaar.Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie melding dat er werd ingebroken in een eethuis aan de Walruskoog. Ter plaatse zag de politie dat een raam was ingeslagen. Twee gokkasten, die in de zaak stonden, ware opengebroken. De geldlades waren leeg.

Toen de eigenaar van de zaak ter plaatse kwam, vertelde hij dat de inbrekers niets hadden buitgemaakt, omdat de kasten ’s avonds waren geleegd.

Een politiepatrouille zag even later een personenauto aan komen rijden vanuit de richting Alkmaar. Achter het stuur zat een van de verdachten, een bij de politie bekende inbreker. In zijn auto lag inbrekersgereedschap. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto en het gereedschap werden in beslag genomen. De politie onderzoekt of het gereedschap is gebruikt bij de inbraak aan de Walruskoog.

 

Uit onderzoek kwam de naam van de tweede verdachte naar voren. Hij kon vannacht ook worden aangehouden.