Taakgroep Zin in Heerhugowaard nodigt u weer uit voor een filmvoorstelling. In de maand december klinken heel vaak de woorden vrede en vreedzaamheid.

Deze vreedzaamheid komt tot uiting in de film Selma. (GB/VS 2014). De film vertelt het verhaal van de strijd voor stemrecht voor de zwarte bevolking van de VS in de jaren ’60. De nadruk ligt op de grote, door ds. Martin Luther King georganiseerde protestmars van Selma (in de staat Alabama) naar Montgomery; de hoofdstad van die staat. Deze mars is van doorslaggevende betekenis geworden in de strijd voor stemrecht van de Afro-Amerikaanse bevolking. Deze film heeft nominaties voor het beste liedje en de beste film. De film is tot stand gekomen door de uitstekende regisseur (Ava Du Vernay) en cast ( o.a.David Oyelowo, Carmen Ejoco en Oprah Winfrey)

Locatie: Ontmoetingscentrum De Brink. Middenweg 168 te Heerhugowaard. De kosten zijn 5 euro per persoon. De film begint om 19.45 uur. Vanaf 19.15 wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. Na afloop is de bar open en kunt u nog napraten over de film.

U kunt zich aanmelden bij:
Teun Giezen: t.giezen@quicknet.nl: 072-5713097 of bij
Sylvia Dijkstra: syldijkstra@kpnmail.nl