HEERHUGOWAARD - Het Taalcafé in de bibliotheek in Heerhugowaard heeft een mooi cadeau in ontvangst mogen nemen van het Univé Ledenfonds. Taalcafébegeleider Ronald Hentzen kreeg van het Univé Ledenfonds het spel ‘Kletskaarten’ en nam dit spel mee naar het Taalcafé. Het spel bleek een succes, omdat er door de vragen van de kletskaarten mooie gesprekken op gang kwamen. Taalcafébegeleider Gerda Boschman ging vervolgens naar Univé en vroeg naar meer spellen voor het Taalcafé (mochten er nog spellen over zijn). Het Univé Ledenfonds besloot het spel te schenken aan alle Taalcafé’s van Bibliotheek Kennemerwaard. Hilde Luken van de bibliotheek heeft de spellen op vrijdag 17 januari ontvangen uit handen van Richard Oldenburg, winkelcoördinator Heerhugowaard, van Univé.

Taalcafé Heerhugowaard

Het Taalcafé is er voor iedereen die Nederlands wil oefenen. Deelnemers aan het Taalcafé praten met elkaar of met een begeleider over bijvoorbeeld het weer of het nieuws aan de hand van de Startkrant. Ze kunnen taalspelletjes doen. En in het Taalcafé kan geoefend worden met lezen of schrijven. Het Taalcafé in Heerhugowaard is op maandag te bezoeken in het AZC (Van Noordwijklaan 2) van 10.00 tot 11.30 uur. Op dinsdag in de bibliotheek (Parelhof 1a) van 18.00 tot 19.30 uur. Op woensdag in Wijkkantoor Rivierenwijk (Spaarne 58A) van 10.00 tot 11.30 uur. En op vrijdag in de bibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur.

Ook in andere vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard worden Taalcafés georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekkennemerwaard.nl

Univé Ledenfonds
Univé Ledenfonds doet donaties aan lokale, maatschappelijke initiatieven. Kent u een mooi initiatief dat wel een (financieel) steuntje in de rug kan gebruiken? Kijk op www.univeledenfonds.nl voor de voorwaarden.