BROEK OP LANGEDIJK - Museum BroekerVeiling is volgende week in romantische sferen. Alle bezoekers die op dinsdag 14 februari het museum bezoeken ontvangen gratis verse koffie en huisgemaakte Valentijnsgebak. De demonstratieveiling schenkt ook speciale aandacht aan alle verliefde koppels in het museum.

Tijdens het bezoek aan het museum kan je zoals altijd met een audiotour (die zowel een kinder- als een volwassenversie heeft) mee met tuinder Arie. Hij neemt je mee naar allerlei interessante plekken in en rondom het museum.

Verder is er dagelijks de demonstratieveiling; neem plaats in de veilingbanken en druk op het juiste moment! Als kers op de taart vaar je met mooi weer mee door het Rijk der Duizend Eilanden waarbij de kapitein vertelt over de duizenden eilandjes die er vroeger waren.

Ook dit jaar is de tijdelijke tentoonstelling PRUT te bezoeken. Deze tentoonstelling richt zich op zowel het heden, verleden als de toekomst van grond(bewerking) en hoe de tuinders van toen en nu omgaan met onze Hollandse bodem.

Vijf regionale familiebedrijven vertellen hun verhaal door middel van een fototentoonstelling. Hoe werkten de tuinders van Toen en hoe werkt de tuinder van Nu? Hoe houdt men hun grond goed? Voor welke uitdagingen stonden en staan de tuinders?

Je kan bij de tentoonstelling niet alleen kijken, maar ook horen en voelen hoe het er vroeger en nu aan toe gaat.

Tijdens de openingstijden van het museum is er uiteraard ook genoeg tijd om even uit te rusten en te genieten van koffie en huisgemaakte appeltaart of een heerlijke, gezonde lunch!

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en openingstijden op onze website: www.broekerveiling.nl.