SINT PANCRAS - Sietse woont sinds 1982 in het Noord-Hollandse Oudkarspel, waar hij een oude koolschuurwoning heeft omgetoverd tot zijn artistieke thuisbasis. Al van jongs af aan voelde hij een grote passie voor de Nederlandse natuur. Zijn jeugd in Friesland bracht hij dan ook zo veel mogelijk buiten door. Sietse is autodidact kunstschilder en heeft zich sinds 1985 volledig op het schilderen gericht.


Met honderden exposities achter zijn naam, een al meer dan dertig jaar lange residentie op de Alkmaarse kaasmarkt en een groot en divers oeuvre dat over de hele wereld zijn weg gevonden heeft, behoort Sietse tot een van Nederlands meest ervaren kunstschilders.

Sietse exposeert met een mix van nieuwe originele werken in olie- of acrylverf en gicléeprints op linnen van zowel oudere als nieuwere werken.

Tijdens de Nazomerfeesten in Sint Pancras: dubbelexpositie op 9 en 10 september in de Kunstkerk en de Witte Kerk van Sietse Wiersma en familie Van Veen – Family Art

De familie van Veen exposeert voor het 22e jaar in hun geboortedorp Sint Pancras. Ooit begonnen met verschillende familieleden in de oude drogisterij van Soorsma op de Benedenweg. Dit was zo’n succes dat zij het ieder jaar gingen doen. Ze zijn een paar jaar later verhuisd naar de “Witte kerk" omdat de drogisterij werd verbouwd. Henk Schuur en Pé Wit waren daar de contactpersonen. Nu is Marco Blom de eigenaar van de kerk en mogen zij gelukkig de expositie voortzetten. Het is dit jaar leuk omdat het nu in combinatie gaat met de Kunstkerk. De familie heeft allemaal weer nieuwe kunstwerken gemaakt, zodat de mensen weer kunnen genieten van alle creativiteit.

U bent van harte welkom om deze exposities te bekijken in de Kunstkerk en de Witte Kerk, Kerkplein 1 in Sint Pancras.

Kijk voor de openingstijden op

www.kunstkerkdijkenwaard.nl/openingstijden