HEERHUGOWAARD - Van 9 tot 17 december werkt ProRail op en in de omgeving van station Heerhugowaard aan het spoor. Dit betekent dat er geen treinen kunnen rijden van, naar en via Heerhugowaard. NS zet vier keer per uur stopbussen in op het traject Alkmaar – Hoorn en vier keer per uur snelbussen op het traject Alkmaar – Schagen. De snelbus stopt niet op station Alkmaar Noord. Men adviseert reizigers om voor vertrek de Reisplanner te checken en rekening te houden met extra reistijd.


Wat houden de werkzaamheden in?

In Heerhugowaard haalt ProRail een spoor weg. Daarbij verwijderen ze wissels en passen de bovenleiding en treinbeveiliging aan. Ook knappen ze de perrons en het meubilair van het station op. Er vinden diverse werkzaamheden tegelijk plaats. Het eerste perron wordt vernieuwd en er er worden werkzaamheden verricht aan de trappen en hellingbanen. Als spoor 3 is weggehaald, wordt het huidige perron bij sporen 2 en 3 vernieuwd en verbreed op de plaatsen waar nieuwe wachtruimtes komen. Ook wordt het meubilair vernieuwd. ProRail past tevens twee spoorwegovergangen aan zodat passanten bij de Stationsweg en de Zuidtangent straks nog maar twee sporen over hoeven te steken in plaats van drie. Klik hier voor meer informatie.

Extra ruimte op perron nodig

De ruimte die vrijkomt bij het weghalen van spoor 3 wordt gebruikt om het perron veiliger te maken. In de toekomst wordt er een nieuwe parkeerplaats voor treinen, een opstelterrein, aangelegd bij industrieterrein De Vaandel. Hierdoor gaan er meer treinen via station Heerhugowaard rijden. Om dit veilig te kunnen doen, moet het perron waaraan spoor 2 en 3 liggen worden aangepast en, daar waar wachtruimtes staan, worden verbreed.

Meer werkzaamheden

In de periode van 9 tot 17 december vervangt ProRail ook het spoor tussen Alkmaar en Sint Pancras. In Schagen wordt gewerkt aan aanpassingen aan de bovenleiding en op station Obdam aan de perrons.