Heeft u het goede voornemen om meer te gaan bewegen? Bent u nieuwsgierig wat een sport en spelles voor senioren inhoudt? Doe dan mee met de wekelijkse sport- en spellessen! Sportservice Heerhugowaard nodigt u uit vanaf september mee te doen aan deze activiteit. Nieuw dit jaar zijn de buiten sport- en spellessen. In de maand september starten de sport- en spellessen van Sportservice Heerhugowaard weer. De lessen zijn voor mensen in de leeftijd van 55 jaar en ouder.

Het concept van de sport- en spellessen voor senioren is bij Sportservice Heerhugowaard sinds jaren een begrip. Enthousiaste senioren bewegen in een ontspannen sfeer onder leiding van een gediplomeerde lesgever. Zo is er op maandagochtend van 11.15 – 12.15 uur een beweeggroep in de gymzaal aan de Rembrandtstraat. Op maandagmiddag van 16.45 – 17.45 uur in Sporthal Zuid en op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in de Deimoshal. Iedere week komen er andere bewegingsvormen aan bod. Tijdens de beweeglessen wordt er o.a. aandacht besteed aan zaken als evenwicht, lenigheid en coördinatie.

Daarnaast worden verschillende sport- en spelvormen beoefend. Alles onder het motto “alles mag en niets moet”. Uiteraard houdt de lesgever bij het beweegaanbod rekening met niveauverschillen. Sporten in de buitenlucht.  Nieuw dit seizoen is de sport- en spelles in de buitenlucht. Op woensdagochtend van 11.00 – 12.00 uur wordt in de Sportkooi aan het Zuiderlicht in Stad van de Zon wekelijks een les gegeven. Dit is een locatie waar het ook mogelijk is om gebruik te maken van meerdere outdoor fitnesstoestellen.

De lessenreeks start in september. Omdat de lessen buiten zijn is er een winterstop in december en januari. Vervolgens gaan de lessen door t/m mei. De lessen zijn inhoudelijk vergelijkbaar met die in de verschillende gymzalen. Betaling geschiedt via een persoonlijke strippenkaart. Voor 10 strippen betaalt u € 17,50,-. Gaat een les niet door of bent u afwezig, dan kost het u geen strip. Bent u geïnteresseerd of wilt u eerst een proefles volgen? Neem dan contact op met

Sabine van Lochem van Sportservice Heerhugowaard. Tel. 072 – 57 63 880, e-mail

svanlochem@sportserviceheerhugowaard.nl Opgeven kan tot 28 augustus. Wilt u wel graag

bewegen, maar komen bovengenoemde dagen en tijden niet uit? Ook dan kunt u contact opnemen.

Wij adviseren u graag!

Sportservice Heerhugowaard stimuleert de inwoners van Heerhugowaard om minimaal 30 minuten

per dag te bewegen.