(Foto: ROC Horizon College Heerhugowaard)

HEERHUGOWAARD - Er is hard gewerkt in het ROC Horizon College in Heerhugowaard. De kapsalon, de leskeuken en het restaurant zijn verbouwd en grotendeels opnieuw ingericht. Dit zorgt er niet alleen voor dat het Horizon College in alle opzichten voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van Arbo en onderwijs. Door de uitbreiding van het restaurant, zullen ook steeds meer gasten van buiten de school het lesrestaurant van het Horizon College weten te vinden.
De nieuwe kapsalon biedt veel ruimte en overzicht. Dit is belangrijk omdat hier vaak met grote groepen leerlingen gewerkt wordt. Tussen de 20 en 40 leerlingen zijn hier regelmatig gelijktijdig aan het werk. De nieuwe indeling en het gebruik van room dividers zorgen ervoor dat docenten eenvoudiger het overzicht kunnen houden.

De salon voldoet in alle opzichten aan de laatste ARBO-normen, zo zijn er bijvoorbeeld telescopisch in hoogte verstelbare wasbakken aangeschaft. Door het gebruik van moderne kleuren en materialen is er een eigentijdse uitstraling gecreëerd.

Over de inrichting van de nieuwe salon is heel goed nagedacht. Alle relevante partijen zijn hierbij betrokken. Een brede commissie bestaande uit leerlingen, docenten, management en afgevaardigden uit het bedrijfsleven, beoordeelden de voorstellen van geselecteerde bedrijven. Unaniem kwamen zij tenslotte tot hun keuze.

Leskeuken

In de leskeuken van het Horizon College leren de toekomstige (chef-)koks de fijne kneepjes van het vak. Ook in de vernieuwde keuken is vooral ingezet op overzicht en ARBO-technische verbeteringen. Zo zijn alle werkbanken verhoogd, leerlingen worden immers steeds langer, en zijn de nieuwe kookpitten kleiner zodat er efficiënter gekookt kan worden.

Alle leidingen zijn onder de grond verwerkt waardoor de zichtlijnen verbeteren en de docenten een beter overzicht hebben over de gehele keuken. Grote kookeilanden zorgen voor genoeg praktijkruimte en de allernieuwste elektronisch programmeerbare combisteamers zijn geplaatst. Om ook het theoretische onderwijs goed te kunnen faciliteren, is de bestaande spoelkeuken omgebouwd tot een functioneel instructielokaal voorzien van alle moderne digitale faciliteiten.

L'Estaurant 

Het lesrestaurant van het Horizon College is maar liefst bijna twee keer zo groot geworden. Er is een nieuw gedeelte aangebouwd waar dagelijks een lunch en diner geserveerd wordt. Tijdens het eten hebben de gasten zicht op de werkende koks in de keuken. Daarnaast is het nieuwe 'werkcafé' gerealiseerd. In het werkcafé kunnen docenten, gasten en leerlingen de hele dag binnenlopen voor diverse koffiespecialiteiten, luxe broodjes en salades.