HEERHUGOWAARD – Vanaf 15 september gaan er weer 225.000 enthousiaste clubleden op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Leden van verenigingen uit Heerhugowaard doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig, voor de aanschaffing van nieuwe materialen of de organisatie van een jeugdactiviteit. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: "Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Heerhugowaard, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!"

9 miljoen opbrengst met 5.500 clubs
Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo'n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 15.000,- op.

Geld naar de clubkas
Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan uiteenlopende doelen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Hiermee kunnen clubs dat ene jubileumfeest organiseren, waar ze zonder de actie geen geld voor hadden. Of bijvoorbeeld nieuwe uniformen of materialen aanschaffen, die nodig aan vervanging toe zijn.

Dit jaar doen in Heerhugowaard de volgende clubs mee:
- Ardea
- Atletiekvereniging Hera
- Bv Heerhugowaard 69
- Dwsv Ursem
- Gymnastiekvereniging Siu
- Handbalvereniging Hugo Girls
- Heerhugowaardse Basketball Club
- K.S.V.
- Mhc Heerhugowaard
- Oberon Theaterproducties
- Sport Vereniging Waard Molenboys Combinatie
- Supportersvereniging De Groen-Zwarte-Maten
- Tafeltenisver. Door Oefening Vaardig
- Toonkunstkoor Alkmaar
- Traditioneel Karate-Do Naifanchi
- Twirl- Majorettenvereniging De Boomtoppers
- Twirlvereniging Vitality
- Voetbalvereniging Reiger Boys
- Volksdansvereniging Hora
- Voltigevereniging De Steenen Kamer