NOORD-HOLLAND - De provincie doet op de N241 tussen Schagen en Verlaat onderzoek naar verkeersstromen op de parellelwegen. Er kwamen namelijk veel meldingen over ongewenst verkeersgedrag en verkeersonveilige situaties op de parallelwegen van de N241.


Vanaf 26 oktober worden voor het onderzoek een week lang tellingen verricht en een schouw gedaan met een drone.

De provincie houdt van 26 oktober tot en met 5 november 2023 bij hoeveel verkeersdeelnemers gebruik maken van de parallelwegen langs de N241. Dit gebeurt op 14 locaties op de parallelwegen waar verkeer geteld wordt met telslangen. In dezelfde week wordt met een drone op 2 locaties een schouw uit de lucht gedaan. Tijdens deze schouw worden de locaties bekeken waarop de meldingen betrekking hebben. Het drone-onderzoek vindt op hetzelfde traject plaats op het kruispunt Middenweg-Vennikerweg en op de rotonde Zandweg-Hartweg. Naast de tellingen en het drone-onderzoek laat de provincie onderzoeken welke andere maatregelen nodig zijn om het ongewenste verkeersgedrag op de parallelwegen tegen te gaan.

Geen hinder voor omgeving

Omwonenden en voorbijgaand verkeer ondervinden geen hinder van de tel- en schouwwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting na ruim een week afgerond. Op maandag 6 november tussen 7.00 en 16.00 uur worden de telslangen verwijderd.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Kijk op regiopagina Kop van Noord-Holland of volg de regionale Facebookpagina (@KopNoordHolland).