ALKMAAR - Alkmaar en omgeving staat van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni in het teken van de vernieuwde Wandel4daagse Alkmaar. Het jaarlijks terugkerende wandelevenement van Le Champion kent haar 14e editie en start dit jaar voor het eerst dagelijks bij de Grote Kerk Alkmaar. Wandelaars kunnen 4 of 2 dagen wandelen en genieten van vernieuwde routes over 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km. Organisator Le Champion heeft dit jaar, samen met partners, veel duurzame ontwikkelingen doorgevoerd. Zo is er bijvoorbeeld 50% minder transport nodig, ten opzichte van voorgaande edities, om de Wandel4daagse Alkmaar te organiseren.


De Wandel4daagse Alkmaar is sinds 2007 uitgegroeid tot een wandelfestijn van formaat en heeft dit jaar ook weer stappen vooruit gezet. Naast de nieuwe routes, nieuwe start- en finishlocatie, heeft de ontwikkeling op het gebied van verduurzaming ook niet stilgestaan. De provincie Noord-Holland maakt als sponsor de Wandel4daagse Alkmaar mogelijk en stimuleert verduurzaming. Dankzij deze samenwerking heeft de organisatie, onder andere, een speciale Le Champion app verder kunnen ontwikkelen om zo het drukwerk te reduceren. Het gebruik van single-use plastic wordt geminimaliseerd en de scheiding van afvalstromen wordt deze editie naar een nog hoger niveau gebracht.

Le Champion heeft de nieuwe start- en finishlocatie ook bewust gekozen, dankzij de goede bereikbaarheid. Het station is namelijk op loopafstand. Jeroen Wouda, Eventmanager van de Wandel4daagse Alkmaar: "Le Champion stimuleert deelnemers zoveel mogelijk met OV of op de fiets naar de start te komen. Voorheen waren er 4 verschillende startlocaties, nu kunnen deelnemers vanaf het station gemakkelijk naar de start- en finishlocatie wandelen. Het finishfeest op het Canadaplein en Kerkplein is daardoor ook goed te bereiken. Alleen op zaterdag moet men iets verder wandelen, dan is het finishfeest op het Waagplein. Het verplaatsen van de start en finish naar de Grote Kerk zorgt uiteindelijk voor 50% minder transport tijdens de Wandel4daagse Alkmaar". Iets dat als muziek in de oren klinkt van de Provincie Noord-Holland.

Ilse Zaal, gedeputeerde van Provincie Noord-Holland: "Samen wandelen en de regio ontdekken dat kan tijdens de Wandel4daagse. En door de verschillende afstanden kan iedereen meewandelen! De organisatie blijft zich inzetten om het evenement nog mooier en duurzamer te maken. Een goede bereikbaarheid is belangrijk. Daar heeft iedereen profijt van. De wandelaars en de omgeving."

Twee dagen wandelen

Wandelaars kunnen naast de hele 4daagse ook aan de 2daagse deelnemen. Bij dit onderdeel wordt er alleen op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni gewandeld. Een ideale manier om kennis te maken met de 4daagse-belevenis in en rondom Alkmaar. Net als bij de hele 4daagse, kan er hier gekozen worden voor een van de vijf afstanden: 8,5 - 15 - 20 - 25 of 40 km.

Schrijf snel in

Inschrijven is mogelijk t/m woensdag 8 juni. Na-inschrijving is niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.wandel4daagsealkmaar.nl of download de Le Champion app in de Play Store of App Store en volg daar de Wandel4daagse Alkmaar.