ALKMAAR - Op 16, 17 en 18 januari voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit aan de geluidsschermen langs de Ommering (N242) in Alkmaar.


De oprit naar de Ommering (N242), richting A9, is bij de Bestevaerstraat afgesloten tussen 9.00 en 15.00 uur. De geluidsschermen zijn van glas, de onderkant van het glazen scherm wordt vervangen door beton. Dat gaat minder snel stuk en is daardoor duurzamer zonder dat het effect van het geluidsscherm afneemt.

Omleiding

Het verkeer kan via de Diamantweg en Smaragdweg omrijden. De omleidingsroute staat met borden aangegeven.

Minimale hinder

Geluidsschermen staan vaak langs drukke provinciale wegen, waardoor verkeersmaatregelen nodig zijn om veilig langs de weg te kunnen werken. Om de hinder voor het verkeer te beperken werkt gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans in opdracht van de provincie buiten de spits en zoveel mogelijk vanaf de achterkant van het geluidsscherm. Hierdoor kan het verkeer op de Ommering (N242) doorrijden. In 2022 is gestart met het vervangen van de glazen panelen.

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH). Of kijk op www.noord-holland.nl/Alkmaar.