HEERHUGOWAARD - Een mijlpaal bij de bouw op de hoek van de Middenweg en De Vork in Heerhugowaard: het hoogste punt van kleinschalige woonzorglocaties Het Middelwechhuis en Het Huygenwaerthuis is bereikt. Dat werd op de bouwplaats gevierd met het hijsen van de vlag door wethouders Annette Groot en John Does. Voor de bouwvakkers en buurtbewoners was er een traktatie.

Het Middelwechhuis en Het Huygenwaerthuis zijn net als het Icarushuis in de Planetenwijk locaties van zorgorganisatie Dagelijks Leven. De toekomstige bewoners met dementie zijn hier straks verzekerd van betaalbare, gespecialiseerde en persoonlijke 24-uurs zorg.

“Dat we twee woonzorglocaties mogen openen op deze mooie plek vinden we geweldig”, vertelt Anne Marie van ‘t Holt, opstartmanager bij Dagelijks Leven. “Dit is voor ons ook nog eens een toplocatie: aan de rand van de Schilderswijk, met voorzieningen én groen dichtbij. De huizen worden in boerderijstijl gebouwd, dus passen ze mooi in de omgeving. Wij streven ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van activiteiten in de buurt. Op deze plek gaat dat perfect lukken.”

Hoogste punt gevierd Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd op symbolische wijze de vlag gehesen door wethouders Annette Groot en John Does van de gemeente Dijk en Waard. Dit deden ze samen met Elina Broeren, locatiemanager van Het Middelwechhuis. Naar verwachting openen Het Middelwechhuis en Het Huygenwaerthuis eind 2023 de deuren voor de eerste bewoners.

Bezoek voor meer informatie over de woonzorglocaties van Dagelijks Leven in Heerhugowaard www.dagelijks-leven.nl/heerhugowaard of neem contact op met locatiemanager Elina Broeren via e.broeren@dagelijks-leven.nl.