HEERHUGOWAARD - VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers die bijeenkomsten voor kinderen organiseren voor het project Time4You op het azc in Heerhugowaard.

Kinderen op het azc maken een hoop mee, en in alle procedures die hun ouders doorlopen, is er niet altijd evenveel ruimte om gewoon even kind te zijn. Het project Time4You geeft deze ruimte wel. Er worden activiteiten georganiseerd en er is ruimte om vragen te stellen en om je zorgen uit te spreken.

Even ontspannen
“Feest, je eigen droomhuis, Sinterklaas en Sint Maarten, afscheid, dansen, gevoelens; het is een kleine greep uit de onderwerpen die we behandelen”, vertelt vrijwilligster Heleen. Elke week donderdag na schooltijd is ze vrijwilliger op het azc.

“Time4You is de plek waar we signaleren hoe het met de kinderen gaat in een ontspannen setting. Bijvoorbeeld tijdens een thema feest. We hebben cupcakes versierd en het gehad over hoe er feest wordt gevierd in hun eigen cultuur. We hebben het liedje ‘Lang zal ze leven’ geoefend en daarna de versierde cakejes opgegeten natuurlijk!”

Voor het azc in Heerhugowaard zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die ons komen helpen met de organisatie en begeleiding van de activiteiten. Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te komen doen voor het project Time4You op het azc? Neem dan contact op met Danielle Pool, teamleider Time4You Noord-Holland, e-mailadres, dpool@vluchtelingenwerk.nl of per telefoon 06-82120922.