ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - De voetbalexperience is een voetbalfeest, waarbij kinderen aan allerlei activiteiten kunnen meedoen. Hoe vaak kan jij een balletje hooghouden? Speel jij iedereen van het veld met tafelvoetbal? Welke acties maken jouw voetbalpoppetjes in jouw eigen gemaakte stopmotionfilmpje? Ontwerp jij het nieuwe AZ-tenue? Blaas jij iedereen van het veld met blaasvoetbal? Hoe goed kan jij dribbelen met de bal en welke voetbaltrucs kun je uitvoeren? Heb je alle activiteiten gedaan? Dan maak je kans op een leuke prijs. Het gaat er niet om hoe goed je bent, maar wel om het plezier. En je kan op de foto met Herry en Berry van AZ. De voetbalexperience is onderdeel van het sportieve leesproject Scoor een Boek!

Wanneer en waar?
Wil je meedoen aan dit voetbalspektakel? Dat kan in verschillende bibliotheken van 14.30 tot 16.30 uur. De aftrap van de voetbalexperience vindt plaats op woensdag 16 maart in de bibliotheek in Alkmaar centrum. Daarna verplaatst het festijn zich op woensdag 23 maart naar bibliotheek in Heerhugowaard. Op woensdag 30 maart vindt de voetbalexperience plaats in de bibliotheek in De Mare. Aanmelden kan op www.bknw.nl/agenda. Meedoen is gratis.

Scoor een Boek
AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen hun krachten. Het leesproject 'Scoor een Boek!' koppelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Daar draait het om in het leesproject Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen. Meer informatie vind je op: www.bknw.nl/scooreenboek.