LANGEDIJK/HEERHUGOWAARD - Wist u dat u in sommige vaarwegen een ligplaatsontheffing van de provincie Noord-Holland nodig heeft? Ook als u al een vergunning van uw gemeente of waterschap heeft. Bijvoorbeeld voor een ligplaats in het Kraspolderkanaal, Langedijkvaart, Hoornschevaart en de Huigenvaart.

De provincie is eigenaar van diverse vaarwegen. Op provinciale vaarwegen is een ontheffing nodig voor alle recreatievaartuigen (met en zonder motor), woonboten, steigers of andere aanleggelegenheden. U kunt de ontheffing digitaal of per post aanvragen. Bekijk de voorwaarden en vraag de ontheffing aan via www.noord-holland.nl/ligplaatsen. Bij goedkeuring ontvangt u een ontheffing, een huurovereenkomst en een digitaal vignet.

Deze zomer bezorgt de provincie bijgevoegde folder in de omgeving van provinciale vaarwegen in Alkmaar en Heerhugowaard.

Contact
Heeft u vragen over het provinciale ligplaatsbeleid? Stuur dan een e-mail naar ligplaatsen@noord holland.nl of bel naar het Servicepunt van de provincie via 0800 - 020 0600 (gratis).