HEERHUGOWAARD - Erik Kok uit Heerhugowaard en zijn Filipijnse vriendin Mary Rose (20) zijn flink van hun roze wolk gevallen na de niet alledaagse geboorte van hun zoon. Reden: een ziekenhuisrekening van 90.000 Hong Kong Dollar, wat neerkomt op ruim 9.800 euro.

Mary Rose beviel deze week in het vliegtuig onderweg naar Hong Kong. Vlak voor de landing in Hong Kong moest ze nodig naar het toilet en beviel daar van haar zoontje Skylar Henry Cathro. "Opeens was daar het hoofdje. Binnen drie minuten was de baby er helemaal uit", zei haar vriend Erik eerder tegen NH Nieuws.

"Ik verwachtte een berichtje dat ze veilig geland was, maar er kwam niks en ze was niet online", aldus Erik. "Al die tijd kreeg ik geen bericht, ook niet toen ik de ochtend erna weer wakker werd. En toen verscheen ze opeens op de camera: 'Ik ben in het vliegtuig bevallen!'."

Toilet
Mary Rose vloog via Hong Kong. Een half uurtje voor de landing moest ze naar het toilet. "En toen was er opeens een hoofdje. Binnen drie minuten was de baby er helemaal uit", weet Erik te vertellen. Gelukkig waren er twee verloskundigen aan boord om te assisteren.

Gewikkeld in handdoeken lagen moeder en zoon in het toilet, tot er een schaar steriel was gemaakt om de navelstreng door te knippen.

Nog in het ziekenhuis
Het zoontje van Erik en Mary Rose heeft een bijzondere naam gekregen: Skylar Henry Cathro. "Skylar, omdat hij in de lucht geboren is, Henry omdat Henricus één van mijn namen is", legt Erik uit. "Cathro verwijst naar de luchtvaartmaatschappij, Cathay Pacific, en naar Mary Rose."