HEERHUGOWAARD - Buiten wordt het steeds kouder en de echte wintermaanden moeten nog komen, maar bij Cool haal jij nu al de zon in huis met de zomerse sound van de ukelele! Doordat de ‘uke’ maar vier snaren heeft is het een relatief makkelijk instrument om te leren bespelen en speel je al snel duizenden liedjes! Wie imponeer jij straks met de vrolijkste klanken?

Meer dan een grappig instrument
De ukelele is al jarenlang erg populair. In de muziek is de uke te herkennen aan de vrolijke, ‘catchy’ tonen zoals in het liedje ‘Riptide’ van Vance Joy. In eerste instantie lijkt het instrument op een kleine versie van de gitaar, maar het is veel meer dan dat. Doordat er maar vier snaren zijn, heb je de techniek veel sneller onder de knie. Er zijn zelfs akkoorden die met één vinger gespeeld kunnen worden! Daarnaast is de ukelele erg licht, waardoor je het gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Zo imponeer jij mensen overal met de vrolijkste klanken. The Beatles waren er zelfs van overtuigd dat je het instrument niet kunt bespelen zonder te lachen!

Inschrijven
De cursus gaat op maandag 25 januari van start en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden vanaf 12 jaar. Om mee te doen dien je zelf te zorgen voor een ukelele. Kijk voor meer informatie, inschrijven en kortingsmogelijkheden op www.coolkunstencultuur.nl, of neem direct contact op met de leerlingenadministratie via bianca@coolkunstencultuur.nl.