HEERHUGOWAARD - De feestdagen komen er weer aan en in de supermarkten struikel je al weer over de pepernoten. 'En dat komt mooi uit!, aldus Layla ten Cate. De Heerhugowaardse jongedame van negen jaar heeft namelijk een actie opgezet waarbij ze de gezinnen die gebruik maken van de pakketten van de voedselbank Alkmaar e.o. wil steunen met een smakelijk extraatje.
De voedselbank Alkmaar geeft per week 250 pakketten uit aan personen en gezinnen die van een minimum inkomen moeten rondkomen. Dit doen ze voor de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Bergen en Langedijk.

Het leek Layla een leuk idee om ervoor te zorgen dat er voor Sinterklaas en Kerstmis ook wat lekkers in de pakketten werd gedaan. En dus heeft ze het plan bedacht om zakken pepernoten en chocolade(letters) te vragen van gulle gevers.

Gulle gevers
Deze gulle gevers hoopt Layla te vinden in de supermarkt, op haar school en in de buurt waar ze woont. Just Print It Heerhugowaard steunt de actie van Layla door het gratis afdrukken van duizend flyers.

Maar ook de lezers van deze krant kunnen helpen deze actie tot een succes te maken. 'Mocht jij in de gelegenheid zijn een pepernoten- of chocoladeletterdonatie te doen, neem dan contact op.' Dit kan via laylatencate@hotmail.com   of door een bericht te sturen naar 06-12408762. 'Wij komen naar je toe om jouw gift op te halen,' aldus Layla's moeder Stephanie. Uiteraard worden donaties van bedrijven ook zeer gewaardeerd.