BROEK OP LANGEDIJK - Na het grote succes van de eerste twee edities, organiseert het Langedijker familiebedrijf De Groot en Slot weer een wedstrijd om de grootste ui te telen.


Het familiebedrijf De Groot en Slot uit Broek op Langedijk ontwikkelt en produceert uienzaad voor uientelers wereldwijd. De allereerste editie stond in het teken van 65-jarig jubileum van het bedrijf. Door het grote enthousiasme van de eerste twee edities, is besloten een derde editie te organiseren.

Dit jaar wordt de wedstrijd groter en dagen we niet alleen tuindersverenigingen en scholen uit gemeente Langedijk uit. De wedstrijd is uitgebreid en opgedeeld in drie categorieën:

⦁scholieren uit groep 1 tot en met 8 van basisscholen in gemeente Dijk en Waard

⦁leden van tuindersverenigingen in gemeente Dijk en Waard en Alkmaar

⦁iedereen met ‘groene vingers’ die wonen in gemeente Dijk en Waard of Alkmaar

Na inschrijving via www.degrootsteui.nl kan elke deelnemer aan de slag met een zakje uienzaad. Tot september hebben de deelnemers de tijd om de grootste ui te telen. Wie zal dit jaar het record van bijna 1 kg uit de allereerste editie gaan verbreken?

Editie 2021

Vorig jaar was het een lastig teeltjaar. Veel kou en regen en daardoor werd het laten groeien van de ui echt een uitdaging. Simon Kramer won de wedstrijd. Zijn ui woog maar liefst 815 gram. Hij deed mee in de categorie ‘tuinders’.

Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in via www.degrootsteui.nl in een van de categorieën. Let op: de inschrijving sluit op 13 februari 2022.