HEERHUGOWAARD - Wetenschap is overal en altijd om ons heen, soms zonder dat we het doorhebben. Het is de basis van onze technologie, de geneeskunde en onze kennis over de wereld om ons heen. Maar hoeveel weten we eigenlijk over de wetenschap achter ons dagelijks leven?


Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, spannende experimenten, boeiende lezingen en inspirerende ontdekkingen. Het festival wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs,

Cultuur en Wetenschap.
Sterrenwacht Saturnus heeft de ruimte om u te verbazen en tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen. Dit weekend staan we stil bij de vraag: ‘Hoe werkt het? en kunt Ù bij ons, maar ook uw kinderen, op zoek naar antwoorden en nemen we u graag mee op een fascinerende tocht door onze ruimte.

Bij helder weer laten we u graag door onze telescopen naar de sterrenhemel kijken. Niet helder ? Er is een alternatief programma.
In het park naast de sterrenwacht is een planetenpad aangelegd. 9 paaltjes geven via een QR-code informatie over het desbetreffende hemelobject. Zo maakt u een wandeling door het zonnestelsel.

Sterrenwacht Saturnus is geopend op:
Vrijdag 6 oktober van 20- 22 uur;
Zaterdag 7 oktober van 14 – 17 uur en 20 – 22 uur;
Zondag 8 oktober van 14- 17 uur
Toegang: gratis; een financiële bijdrage is welkom.
Adres: Van Veenweg 98, 1701 HH Heerhugowaard (ingang tennispark).
Bezoek ook eens de website: www.sterrenwachtsaturnus.nl