HEERHUGOWAARD - De Stichting Maatschappij en Veiligheid is op zoek naar een lokale held of heldin om te onderscheiden met de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning 2014, laat gemeente Heerhugowaard op haar site weten.
Of zoals de stichting het zelf omschrijft: 'Wij zijn op zoek naar indrukwekkende en inspirerende verhalen over een bepaalde gebeurtenis waarbij iemand door moedig optreden een bijdrage heeft geleverd aan de veiligheid in de maatschappij.

Wie iemand wil voordragen voor de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning 201 kan het voordrachtsformulier(PDF) downloaden via www.heerhugowaard.nl. Alle ingezonden voordrachten moeten vóór 1 november zijn binnengekomen. De voordrachten worden na deze datum voorgelegd aan de jury.

Criteria

Een persoon die voorgedragen wordt, moet wel aan enkele criteria voldoen. Zo moet de te onderscheiden persoon een bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid in en voor de samenleving. De bijdrage van de te onderscheiden persoon mag geen onderdeel uitmaken van de uitoefening van zijn/haar beroepsmatige werkzaamheden of bedrijf, tenzij er sprake is van uitzonderlijk gedrag, bijvoorbeeld buiten de werktijden. De te onderscheiden persoon moet tevens van onbesproken gedrag zijn en de bijdrage/het gedrag moet vallen binnen de wettelijke normen.

In 2012 is de Stichting Maatschappij en Veiligheid gestart met het onderscheiden van personen met de zogenaamde Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning. De stichting vindt het van groot belang dat iedereen zich inzet voor de veiligheid in onze samenleving en wil daarom mensen die hier op een bijzondere wijze aan hebben bijgedragen eren en belonen. Voor meer informatie gaat u naar de website van Sitchting Maatschappij en Veiligheid www.maatschappijenveiligheid.nl.