HEERHUGOWAARD - Auteur Hans Visser en Wieteke van Dort komen woensdag 27 maart tijdens de Boekenweek naar de bibliotheek in Heerhugowaard. Zij vertellen over het leven van de Nederlands-Indische familie Van Dort zoals beschreven in het boek Kind van twee culturen. Ook zingt Wieteke een aantal liedjes uit haar repertoire dat haar nog beroemder maakte door haar creatie Tante Lien. Het optreden start om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 6,-. Bibliotheekleden betalen € 5,-.

Wieteke van Dort, kind van twee culturen
Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral een ‘kind van twee culturen’. Dankzij haar creatie van de Indische Tante Lien ziet menigeen in haar een ambassadrice van Indisch Nederland. Ze komt voort uit twee families die het negentiende-eeuwse Holland verlieten, hopend op een betere toekomst op Java. Dit boek schetst hun levens en die van de daarop volgende generaties. Ze zien het oude Indië meer Europees worden, ervaren de Japanse bezetting, ondergaan de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, doen gedwongen afstand van hun geboortegrond en bouwen daarna een nieuw Nederlands leven op. Dat alles bepaalt leven en werk van Wieteke van Dort. Dat verhaal wordt verteld in relatie tot de geschiedenis en de ontwikkelingen in het theater en op televisie.

Hans Visser
Hans Visser was kunstredacteur bij onder meer het Noordhollands Dagblad en de regionale dagbladen, aangesloten bij de GPD. Hij publiceerde onder meer de boeken Groeten van Java en Indië in Holland. Samen met André Breedland maakte hij het boek De glans van de eenvoud, een biografisch portret van André van Duin.

Boekenweek
Het thema van de Boekenweek (23 t/m 31 maart) is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek, en dit jaar vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma voor u samengesteld dat perfect aansluit bij het thema.

Reserveren
Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Je kunt alleen per pin betalen.
Het complete overzicht met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen vind je op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. In jouw bibliotheek ligt ook een folder met het complete Boekenweekprogramma.

Nog geen lid?
Wanneer je tijdens de Boekenweek lid wordt van de bibliotheek betaal je geen inschrijfkosten. Je hebt al een bibliotheekabonnement voor € 4,50 per maand.