ALKMAAR - Vanaf 1 augustus 2022 is Willemsen-de Koning Groep B.V. de vervoerder voor leerlingen in de regio Alkmaar. Zes gemeenten in de regio Alkmaar (Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest) doorliepen onlangs gezamenlijk een aanbesteding om tot een nieuw contract leerlingenvervoer - van 1 augustus tot en met 31 juli 2026 - te komen.


Eind 2021 ging de aanbesteding van het leerlingenvervoer in de regio Alkmaar van start. De aanbesteding bestond uit drie percelen, waarbij kwaliteit voor 70% en prijs voor 30% meetelde. Voor de drie percelen schreven vijf vervoerders zich in. Willemsen-de Koning Groep B.V. scoorde op alle drie percelen het hoogst. Vooral op kwaliteit werd hoog gescoord. Het geeft vertrouwen dat zij de ambities van de samenwerkende gemeenten in onze regio waar zal maken. De gemeenten kijken uit naar een prettige samenwerking de komende jaren.


Willemsen-de Koning gaat, samen met de gemeenten, van start met het implementatieproces. Denk hierbij aan het inplannen van de ritten, contacten met ouders en leerlingen en afstemming met scholen. Met als doel dat voor 1 augustus alles geregeld is voor het nieuwe schooljaar 2022/2023.