ALKMAAR - Ter afsluiting van het programma Level UP! over bewust en positief gamen vonden woensdag 1 september en donderdag 2 september de Level UP! Challenges plaats. Ruim 180 kinderen van de groepen 5 en 6 van verschillende basisscholen waren aanwezig in het AZ Stadion. Ze deden mee aan verschillende leuke en leerzame activiteiten terwijl ze een mooi inkijkje kregen achter de schermen van AZ.

In de Alkmaarse voetbaltempel waren woensdag en donderdag leerlingen van de volgende basisscholen aanwezig: Hasselbraam, De Vaart, Het Kompas, De Phoenix, De Vlindertuin en de St. Josephschool. De klassen waren de winnaars van Level Up! en plaatsten zich zo voor het Challenge Event.

Gamen, sporten en speuren
Onder het toeziend oog van AZ's eSporters Dani Visser en Jens van der Flier speelden de kinderen FIFA. Ze scoorden punten in de sportschool waar de spelers normaal hun warming up doen. Tijdens een speurtocht zaten de kinderen achter de desk in de persruimte om een zelfbedacht permoment na te spelen en namen daarna een kijkje in de kleedkamer. Ze mochten pingpongen in het spelershome... Het was één groot feest! Na afloop gingen de kinderen met een goodiebag weer richting school.

Level Up!
AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen hun krachten met de gave lessenreeks Level Up! voor de groepen 5 en 6 van de basisschool. Het project gaat over bewust en positief gamen en is opgezet door AZ en Bibliotheek Kennemerwaard. Het programma bestaat uit een kick-off voor ouders en docenten en vijf (online) lessen van een uur gegeven door een consulent van de bibliotheek. De winnende klassen mogen meedoen aan het afsluitende Challenge Event in het AZ-stadion.

Ook enthousiast geworden en wil je meer weten? Meer informatie over het programma en aanmelden voor volgend seizoen vind je op startlevelup.nl.