Dat betekent dat de Mindfulness trainingen weer van start mogen gaan. Na een tijd van sociale beperkingen, starten we het nieuwe normaal weer op.


(On)bewust komen er dan weer veel prikkels op ons af. Misschien heb je juist de corona periode als stressvol ervaren, of vind je het heropenen van de maatschappij een beetje spannend.
Misschien ervaar je gevoelens van angst, frustratie, somberheid of stress.

Door met aandacht je lichaam en gevoelens als kompas in te zetten, kan je bewuste keuzes maken in wat jij nodig hebt. In afstemming kunnen zijn met jezelf én je omgeving zorgt voor liefdevolle zelfzorg. Dit is dus iets heel anders dan egoïstisch of egocentrisch gedrag!

Wil jij meer bewust zijn van je lichaamssignalen, gevoelens en gedachten, zodat je goed voor jezelf kunt zorgen?
Geef je dan op voor de Mindfulnesstraining, een intake is onderdeel van de aanmelding.


De groep bestaat uit maximaal 5 personen i.v.m. waarborging van de 1,5 m afstand.
- Start: Maandagavond 6 september 2021
- Tijd: 19.30 – 22.00 uur
- Plaats: Heerhugowaard

Verdiepingstraining Mindfulness & Compassie, start op zondag 26 september.
Heb je al een keer een Mindfulnesstraining gevolgd, dan is de verdiepingstraining misschien iets voor jou.
Deze thematische training is een kleine ‘opfrisser’ van de Mindfulnesstraining en gaat dieper in op Mindfulness en (zelf)compassie beoefening. Vriendelijkheid en compassie staan dicht bij elkaar. Beide zijn ze hartverwarmend en worden tegenwoordig samen wel eens aangeduid met de term “heartfulness”, als waardige aanvulling op het begrip mindfulness. Zelfcompassie zorgt voor een gezonde relatie met onszelf en juist ook voor een grotere openheid en mededogen naar anderen toe.

Stilte dagen
Mikpunt organiseert 4 x per jaar een stilte dag, zodat je elk kwartaal de gelegenheid hebt voor een dag met stilte en reflectie. Een stilte dag is weldadig voor iedereen die behoefte heeft om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en opnieuw af te stemmen op de eigen behoefte. Je kunt zeggen dat het een mini-retraite is.
Data: 14-11-2021, 30-01-2022, 24-04-2022, 03-07-2022

Trainer: Laura Verhoef
Gedeeltelijke vergoeding zorgverzekering (geaccrediteerd categorie 1 trainer VMBN)
Meer info: https://mikpunt.info/mindfulness
Voor trainingsdata: https://mikpunt.info/training-agenda/