HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - De spanning is te snijden! De ontknoping nadert van de bakwedstrijd “Robèrt laat Dijk en Waard Bakken”.

De wethouders Jasper van Nieuwenhuizen (Langedijk) en John Does (Heerhugowaard), de bakkerijen Jos Rood (Heerhugowaard) en Jonker (Langedijk) enhoofdjurylid Robèrt van Beckhoven (bekend van Heel Holland Bakt) hebben de ingezonden ‘lekkernijen’ tijdens een voorselectie gejureerd op haalbaarheid qua productie & verkoop, verband/associatie, receptuur, verkoop haalbaarheid en houdbaarheid. Dit alles in het teken van de fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard voor de per 1 januari 2022 nieuw te vormen gemeente Dijk en Waard. De jury heeft de beste 10 inzendingen geselecteerd voor de finale op zaterdag 27 november 2021, die zal plaatsvinden in Restaurant De Burg te Noord-Scharwoude aanvang 11.00 uur.

De volgende “bakkers” van de 10 beste recepten zijn uitgenodigd (willekeurige volgorde):
1. Puck Tamis
2. Marita & Remco Cramer
3. Frans Vendel
4. John Beerse
5. Iris de Boer
6. Marijke Goet
7. Witte van Capellen

8. Annika van Haften
9. Michelle Molenaar-Engeringh
10. Lonneke Jaspers

Komende zaterdag 27 november 2021 zullen de deelnemers hun ‘baksels’ nog één keer live presenteren aan de voltallige aanwezige jury en genodigden. De winnaar zal om 14.00 uur bekend worden gemaakt.

Heel spannend. Wie-o-wie zal gekroond worden tot de beste bakker van het lekkernij voor Dijk & Waard.