NOORD-HOLLAND - De zware regenval deze ochtend heeft zoals te verwachten was zijn weerslag op de ochtendspits. Op meerdere (snel)wegen in de provincie ontstaan files. Wij zetten ze op een rijtje.

Update 07.30 uur. Check onze mediapartner NH Nieuws voor de meest actuele situatie.

- Op de N242 van Middenmeer naar Alkmaar moet het verkeer rekening houden met twintig minuten vertraging. Dit is het gevolg van een auto met pech ter hoogte van Heerhugowaard bij industrieterrein Boekelermeer.

- Tussen Hoorn en Zaandam staat zes kilometer file op de A7 bij de afrit Avenhorn - Purmerend-Noord.

- In de richting van Amsterdam vanaf Volendam staat ook een lange file, op de provincialeweg N247. Over een lengte van zes kilometer staat het vast.

- Verkeer van Alkmaar richting Amstelveen komt op de A9 ter hoogte van knooppunt Velsen een file van drie kilometer tegen. Vooralsnog een paar minuten vertraging levert dit op, maar het kan oplopen.

- In Amsterdam staat het vast op de A10 ter hoogte van Osdorp richting Amstel. Vanwege "rommel op de weg", aldus de ANWB. Drie rijstroken zijn dicht om de rommel op te ruimen. Langzaam rijdend verkeer moet rekening houden met zo'n tien minuten vertraging.

- Het verkeer op de A4 van Den Haag naar Amsterdam heeft ook last van bovenstaande file vanwege de "rommel op de weg". Bij knooppunt De Nieuwe Meer staat het over een lengte van vier kilometer vast.