HEERHUGOWAARD - Senioren die deze zomer thuisblijven, vermaken zich opperbest bij de verschillende locaties van De Pieter Raat Stichting. ,,We bieden leuke activiteiten voor alle Waardse senioren. Zo brengt het muziekgezelschap MAMS op 20 juni bij onze locatie Hugo- Waard aan het Gerard Douplantsoen 72 om 19.00 uur swingende liedjes van vroeger en nu. Kaartjes à €2,50 per stuk zijn verkrijgbaar aan de deur. Op diezelfde locatie starten we op 27 juni met ‘Hugo-Scoop’. In ons restaurant bieden we een bioscoopbelevenis en wordt om 19.00 uur gratis ‘Tulipani’ vertoond. Zo’n film, die je bijblijft en waar je graag over napraat. Tulipani is een prachtig, Hollands familiedrama, dat zich afspeelt in het mooie Italië.’’ Wie ook zeker van zich doet spreken, is goochelaar, entertainer en komediant Steven Kazàn. Gouden Dagen Heerhugowaard maakt op zondag 7 juli om 14.30 uur zijn optreden voor een klein bedrag in De Raatstede mogelijk. ,,En er staat nog heel veel meer op de rol’’, vertelt Antoinette Bronkhorst, DPRS- welzijnscoördinator. ,,Dat er zoveel wordt georganiseerd is fijn voor alle Waardse senioren. Zeker als familieleden met vakantie gaan en zij thuis blijven.’’


Hugo-Scoop: bioscoopbeleving in Hugo-Waard
Op 27-06 beleeft Hugo-Scoop om 19.00 uur haar primeur in Hugo-Waard, aan het G. Douplantsoen 72. ,,Senioren en hun gezelschap kunnen gratis en gezellig aanschuiven voor een prachtig familiedrama: Tulipani’’, vertelt Ingrid Donsu, die de film selecteerde. ,,Op een groot scherm is Tulipani te zien. De film gaat over een Hollandse familie in het sprookjesachtige Italië, over de kracht van herinneringen en hoe iedereen zich gebeurtenissen anders herinnert. Met de jaren krijgen prettige herinneringen een warme gloed. Net zo zonnig en magisch als het kleurrijke Italiaanse landschap. Na afloop drinken we een kopje koffie of thee en is er gelegenheid om de film te bespreken. Mijn ervaring is dat na de film, mooie informele gesprekken ontstaan. Zingevende films programmeren, noemen we dat ook wel.’’ Een trailer van Tulipani is te zien op www.dprs.nl. Ook een leuke, gratis activiteit in Hugo-Waard: de stadsvogellezing van het IVN, op 28 juni om 10.30 uur.


Gouden Dagen- Goochelaar Steven Kazàn bij De Raatstede
Zondag 7 juli treedt Steven Kazàn om 14.30 uur op in De Raatstede. Bronkhorst: ,,Hij brengt een show vol humor, interactie en ongelooflijke goocheltrucs. Verrassend humoristisch! Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gouden Dagen Heerhugowaard, de organisatie die Waardse senioren een fijne oude dag bezorgt. Dat doen zij o.m. door het vervullen van individuele en groepswensen. Toegangskaartjes à €5,- per stuk zijn tegen contante betaling verkrijgbaar bij De Raatstede op donderdag 27 juni van 11.00 tot 12.30 uur. Er is een beperkt aantal kaarten, dus maximaal 2 kaartjes per persoon. En op is echt op!’’.

Meer info en nog veel meer activiteiten staan op www.dprs.nl/activiteiten en op de geprinte maandprogramma’s, verkrijgbaar bij De Raatstede, Hugo-Waard en het Arboretum.