HEERHUGOWAARD - Hoe zorg je voor een gedenkwaardige act? Hoe sleep je subsidies binnen? Hoe kan licht en geluid een optreden ondersteunen?

Cool kunst en cultuur daagt amateurverenigingen uit om eens buiten de gebaande paden te treden, waardoor hun optredens succesvoller kunnen worden. Cool sluit daarbij aan bij het landelijke platform ‘iktoon’ dat zich inzet voor de amateurkunst in Nederland.

Er zijn op 29 september verschillende presentaties van deskundigen in de theaterwereld. Karin Bloemen laat zien hoe je een onuitwisbare indruk achterlaat bij een podiumoptreden. Geluidstechnicus Jelle van Setten en lichtontwerper Jan Kortbeek leggen uit hoe je met minimale middelen maximaal effect kan bereiken.

Carl van der Horst, director European Affairs Tata Steel, geeft een lezing over hoe je sponsors en subsidies kunt binnen slepen. En Merlijn Twaalfhoven doet uit de doeken hoe je door samenwerking het resultaat van jouw optreden kan vergroten.

Wethouder John Does (Cultuur en Kunst) en zijn Langedijker collega Nils Langedijk zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de rol en verantwoordelijk van de gemeente als het gaat om amateurkunst. In de pauzes zijn er in café Cool optredens van lokale talenten met muziek, dans en theater.

De dag duurt van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.