ZUID-SCHARWOUDE - Op zondag 22 augustus zal Reddingsbrigade Dijk en Waard (RBDW) van 11.00 tot 17.00 de poort open zetten van het onderkomen bij de (brandweer) kazerne de Vroedschap in Zuid Scharwoude.


De RBDW heeft een reddingseenheid van de Nationale Reddingsvloot (NRV) en vormt samen met 3 andere reddingbrigades de reddingsgroep van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Op de open dag zijn onze lifeguards aanwezig die ingezet zijn bij de watersnood in Limburg en België en die uit eerste hand kunnen vertellen over de ervaringen die daar zijn opgedaan.

Maar ook:

Wat doet nu een reddingsbrigade, welke zwemlessen verzorgen wij, hoe kan je een lifeguard worden, hoe ziet een reddingsactie eruit? Pak deze laatste dag van de zomervakantie om dicht bij huis een leuke en informatieve middag te beleven.

Ook de belangrijke partner de brandweer zal aanwezig zijn met een tank auto spuit (TAS) en een boot.

De kazerne, zoals het onderkomen inmiddels officieus gedoopt is, zit achter de brandweer kazerne van Langedijk, adres Vroedschap 1.

Auto’s kunnen geparkeerd worden voor de brandweer kazerne waarna je door de poort kan lopen aan de rechterzijde van de brandweer kazerne. Op de fiets? Dan mag je gewoon door de poort fietsen.