HEERHUGOWAARD/NOORD SCHARWOUDE - Iedereen kent het wedstrijdzwemmen waar we als Nederland zo goed in zijn en ook waterpolo is door de Nederlandse dames aardig op de kaart gezet. Minder bekend maar ook superleuk zijn het trimzwemmen en de vele aqua-fit-zwemvarianten. De nieuwste tak binnen de zwemsport heet Beach Waterpolo. Een laagdrempelige vorm van waterpolo, met een kleiner veld, minder spelregels en een heel scala aan mogelijkheden.

Aquawaard en de Reuring zullen in de komende maanden hun krachten bundelen en op diverse plekken in en om Dijk en Waard, Beach-Waterpolo-evenementen organiseren, mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning uit het sportakkoord van Dijk en Waard, het Dijk en Waard fonds, de Postcode Loterij en Kern met Pit. Doordat het veld mee te nemen is, kunnen diverse buitenlocaties aangedaan worden en kunnen jong en oud kennis maken met het waterpolo of gewoon heerlijk in de open lucht een keertje gezellig meedoen.

De eerste keer zal zijn op donderdag 28 April in Zwembad de Bever in St. Pancras van 13:00-15:00 uur. Meedoen is gratis, entree voor zwembad de Bever niet. Kom langs als je in de buurt bent voor een combinatie van lekker zwemmen, gooien met een bal en een beetje stoeien in het water. Alles is mogelijk en je bent daarna tot niets verplicht. Maar………denk je als je hebt meegedaan, dat smaakt naar meer, dan zien Aquawaard of de Reuring je natuurlijk graag terug op één van hun trainingen. Kijk voor meer informatie op hun websites; www.aquawaard.nl of www.dereuring.nl