HEERHUGOWAARD - Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover! Op maandag 24 januari j.l. is onder toezicht van wethouder John Does, wethouder Sport van de Gemeente Dijk en Waard, en de KNLTB begonnen met de aanleg van 6 Padelbanen op het park van Tennisvereniging Heerhugowaard.


Voorzitter Piet Berkhout: “We zien padel voor onze huidige tennisleden en nieuwe leden als een prachtige aanvulling op het tennis. Padel is laagdrempelig en snel onder de knie te krijgen voor tennissers. Voor niet tennissers is de basis van het padellen eveneens redelijk eenvoudig aan te leren en nodigt het al snel uit tot meer. Padel wordt gespeeld door jong en oud, maar we hopen natuurlijk veel nieuwe leden te verwelkomen in de leeftijd tot een jaar of vijftig, we willen de vereniging namelijk verder verjongen”.

De vereniging ziet padel als aanwinst, omdat padel ook voor niet tennissers een geliefde sport blijkt te zijn. Het wordt ook eerder als een activiteit gezien, waardoor padel uitjes en/of clinics georganiseerd worden door scholen, bedrijven, gemeentes, andere sportverenigingen, e.d.

Padel leent zich ook uitstekend voor spelers die niet gebonden willen zijn aan een club, maar wel af en toe wekelijks een baan willen huren om een uurtje te spelen. De levendigheid en instroom van nieuwe mensen op ons park zal hierdoor toenemen.

Met de aanleg van deze 6 Padelbanen beschikt de Tennis – en Padelvereniging Heerhugowaard vanaf mei 2022 over 18 tennis buitenbanen (waarvan 4 all weather banen), 5 tennis binnenbanen en 6 Padelbanen en behoort daarmee tot een van de grootste en mooiste sportparken van Noord-Holland.

Zodra de bouw is afgerond, naar verwachting ergens in april, zal dit worden gevierd met ‘leuke acties’ op het park aan de Van Veenweg 100.