ALKMAAR – Acces Futsal heeft de 43e editie van het Handsome Eight toernooi gewonnen. Na een enerverende tweede toernooidag, wist de Franse ploeg in de finale overtuigend te winnen van El Marsa – Stars, een team rond Mo Darri. De uitslag tekende de kracht van de Fransen, 0-4.

Na de eerste dag gin gen Anderlecht en Acces Futsal in hun poule aan de leiding. Afgelopen zaterdagavond wisten zij die eerste plaats vast te houden. Waar Hovocubo in Poule A de tweede plaats greep, kon El Marssa – Stars in de andere poule de tweede plaats veroveren.

De enige ploeg die weinig kans op een plek in de halve finale had, was White Stones. De Egmonders verloren de eerste twee duels. De equipe van Rogier Bunnink pakte op de zaterdag toch een punt door met 2-2 gelijk te spelen tegen El Marssa – Stars. Ook op deze tweede dag bleek Acces Futsal de sterkste ploeg. De 5-0 overwinning op FC Maasstad tekende de kracht van de ploeg, en vooral de manier waarop. ,,Zij hebben over de afgelopen twee dagen het beste voetbal laten zien. Zij staan terecht in de finale” erkende Hovocubo coach Sander van Dijk na afloop van de verloren halve finale. De Hoornse formatie verloor in die halve finale immers met 1-3 van de Franse opponent.

De 43e editie van het Handsome Eight toernooi was echter meer dan alleen Acces Futsal. Sander van Dijk: ,,Ontzettend goede voetballers en sterke ploegen. Dan gaat het niveau omhoog”. De ploegen brachten vele Nederlandse, Belgische, Franse en Marokkaanse internationals met zich mee. ,,Een goed affiche, goed georganiseerd. Wij hebben het twee dagen gewoon gezellig en leuk gehad. Helaas niet behaald wat we hadden moeten halen, maar we hebben genoten”.

Terugkijkend op het toernooi, kan het deelnemersveld als sterk worden omschreven. Het aantal toeschouwers viel echter tegen. Koch: ,,De eerste avond was qua publieke belangstelling gewoon mislukt. Ik denk dat ik terug ga naar één dag, maar daar moet ik nog over nadenken”.

Overtuigend
In de finale wist Acces Futsal vol overtuiging de winst te pakken en zo beslag te leggen op de beloning van €4.000,-. ,,Dit wordt een gigantisch grote vereniging, die komen zeker terug” vertelde organisator Peter Koch na afloop. ,,Daarnaast smeekte Anderlecht of ze volgend jaar weer mochten komen. Dat is geen probleem, ik heb ze er graag bij”.