REGIO - De gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard organiseren samen met Stichting Sport-Z het vakantieprogramma VakantieFUN. Het programma vindt deze herfstvakantie plaats op woensdag 24 oktober, en is speciaal gericht op kinderen van 10 t/m 12 jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etc). Het programma, wat plaatsvindt in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar, bestaat al in de zomervakantie, maar zal nu als pilot ook plaatsvinden in de herfstvakantie. Kinderen kunnen door hun ouders/verzorgers aangemeld worden via www.sport-z.org/vakantiefun.

Stichting Sport-Z organiseert op woensdag 24 oktober de pilot VakantieFUN in de herfstvakantie. Het actieve en creatieve programma is de afgelopen drie jaar in de zomervakantie georganiseerd en zo goed ontvangen dat de deelnemende gemeenten besloten hebben zich voor langere tijd aan het project te verbinden én een pilot te starten met het draaien van hetzelfde programma in de herfstvakantie.

VakantieFUN
Het programma is speciaal gericht op kinderen van 10 tot en met 12 jaar. “Bij deze pilot hebben wij een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Door de leeftijdsgroep nader te specificeren kunnen wij het programma zo inrichten dat het voor de héle groep een belevenisvolle dag vol nieuwe en positieve ervaringen wordt”. Gezien de specifieke behoefte van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Vandaar dat er wordt gewerkt met kleine groepen en een centrale projectleider. De begeleiders van Sport-Z beschikken over de juiste kennis en kunde om de groep te begeleiden.

Programma
De deelnemers worden om 09:30 uur verwacht en starten vanaf 10:00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch hebben de kinderen de mogelijkheid om een eigen activiteit te verrichten en in de middag wordt er een spektakel in de sporthal van De Meent georganiseerd. Vanaf 15:30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald en bestaat er de mogelijkheid voor de ouders om een half uurtje mee te doen aan een activiteit. Om 16:00 uur is het programma afgelopen.

Voor deze dag is er een chill-zone / creatieve ruimte ingericht voor kinderen die dit nodig hebben.

Inschrijven
Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 10 oktober. Voor dit programma is er plek voor 30 deelnemers. Ouders van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind voor VakantieFUN aanmelden via: www.sport-z.org/vakantiefun. Meer informatie kunt u opvragen bij Hester Zwart, via h.zwart@sport-z.org of 06-52493264.