ALKMAAR – Na drie seizoenen in de hoofdmacht bij het Heerhugowaardse SVW’27 speelt Jordy Cretier sinds dit seizoen bij eersteklasser AFC’34. De middenvelder is tevreden met zijn overstap naar AFC’34, waarmee hij vandaag met 1-1 gelijkspeelde tegen Elinkwijk.

Tegen Elinkwijk was het een wedstrijd met twee gezichten. “In de eerste helft waren we zoekende, maar nadat we met de punt naar voren gingen spelen kregen we meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de openingstreffer. Zeven minuten voor tijd wist Stefan Smal de 1-0 binnen te schieten. “We kregen we nog een kans die we hadden maken” aldus Cretier die zag dat de 1-0 voorsprong niet kon worden vergroot.

In de tweede helft kreeg de wedstrijd een ander gezicht. Na een kwartier wist Elinkwijk gemakkelijk door de defensie te spelen en middels een counter Alain de Koter te bereiken. De Koter wist de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Een doelpunt die voorkomen had kunnen worden volgens Cretier. “We liepen niet goed mee met de spelers van Elinkwijk waardoor zij in scoringspositie kwamen” blikt de rechtshalf terug op de 1-1.

Na de gelijkmaker wisselde AFC’34 tweemaal. Sercan Yilmaz werd vervangen door Daan Hamaker, en daarna werden Stefan Smal en Arsenio Dihalu vervangen door Jordan de Jong en Sandro Staal. Helaas mocht het niet baten en kende de wedstrijd een 1-1 eindstand. “Het hadden drie punten moeten zijn in plaats van één” baalt Jordy Cretier.

Voor Cretier is het zijn eerste seizoen bij de Alkmaarse eersteklasser. De middenvelder blikt terug op de eerste seizoenshelft bij zijn nieuwe club. “In het begin was het wel een beetje wennen. Er heerst een andere sfeer op de training” aldus Cretier die snel gewend bleek bij de ploeg van coach Jethro Abram.

Na vijf speelronden mocht Jordy Cretier in de basis beginnen. “Daarna ben ik niet meer uit de basis gegaan” aldus een trotse Jordy Cretier.

Al met al een positief half jaar voor de Heerhugowaarder die tot nu toe driemaal doel trof in de competitie. “Ik ben blij met de staf, en met de ploeg. De selectie is sterk, gezellig en leergierig” vat Cretier het team in een drietal woorden samen.

In de komende seizoenshelft hoopt AFC’34 de tweede plaats te behalen. Momenteel staat de ploeg vijf punten achter op de nummer twee waardoor er nog genoeg moet gebeuren. Komende zondag wacht een uitwedstrijd tegen SV Hillegom, de nummer drie van de eerste klasse A. Winst is noodzakelijk om kans te maken op plek twee.

Voor de gedreven middenvelder, die in de zaal actief is bij FC Marlène, valt er naar eigen zeggen genoeg te verbeteren. “Ik heb drie doelpunten gemaakt, maar dat mogen er wel meer zijn. Het belangrijkste is dat ik me wekelijks bewijs aan de staf” besluit Jordy Cretier.