LANGEDIJK – Nog een maand en dan is de 39e editie van de Langedijker Beddenrace. Met het doel om het voor iedere deelnemer een unieke ervaring te laten zijn mag er het nodige worden verwacht, met uiteraard de avondrace als hoofdact.

Direct na editie van 2017 begon de organisatie alweer met de voorbereiding voor de Langedijker Beddenrace van 2018. Nu, een maand voorafgaand aan het evenement, kan gesteld worden dat die uitstekend verloopt. Door zo vroeg te beginnen komen zij immers niet voor onaangename verrassingen te staan. Momenteel is het vizier gericht op de aankleding van de Beddenrace en een aanvulling voor het midden programma. ‘Want we willen dat dit event voor elke deelnemer een uniek ervaring is. Daar besteden we graag extra aandacht aan’, zegt Tim Bruin, één van de organisatoren. Toch is er ook een belangrijk punt waar geen grip op is. ‘We kijken elke dag even naar boven om te hopen dat het mooie weer zich doortrekt richting de beddenrace, haha.’

Bijna uitverkocht
Op de vraag hoeveel deelnemers er aan de start zullen verschijnen van de 39e Langedijker Beddenrace houdt de organisatie zich nog even op de vlakte. In ieder geval zijn Koen de Waard en Ton Bruin (zie foto) van de partij. Het duo zal na de winst van vorig jaar hun titel ongetwijfeld willen verdedigen. ‘Wel kan ik zeggen dat we bijna uitverkocht zijn. Het is leuk om te zien dat er ook dit jaar meer ludieke bedden mee doen en we in elke categorie een vol podium hebben.

Dat volle podium is dus ook het geval bij de Rabo Kids Race. Bruin: ‘We zijn aan het begin van dit jaar een meerjarige samenwerking aangegaan met de Rabobank. Hier zijn wij super blij mee. Zij zorgen er voor dat ieder kind een presentje en een medaille krijgt na de race.’ Ook wordt er gezorgd voor een invulling op het middenterrein voor de jongste jeugd.

Leuk voor jong en oud
​Gezien het aantal inschrijvingen, het deelnemersveld en het programma op het middenterrein mag verwacht worden dat het ook dit jaar voor jong en oud weer een leuke dag gaat worden. Waar er in de middag wordt gestart met de Rabo Kids race is het om 19:00 tijd voor editie nummer 39 van de Langedijker Beddenrace. ‘We hebben dit jaar het programma gemaakt dat leuk is voor jong en oud. Daarnaast kunnen we uitgaan van een spectaculaire race gezien de bedden die zich hebben ingeschreven.’ besluit Bruin. Met dat gegeven, het feit dat alles live te volgen is via een groot scherm op het middenterrein én een optreden van Jacco Silver en 8PM lijken de ingrediënten voor een succesvolle Beddenrace in ieder geval aanwezig. Het aftellen is begonnen.

Inschrijven kan via www.sporteventslangedijk.nl.