WEST FRIESLAND - De historische VOC-stadjes, het Westfriese landschap en vergezichten over het IJssel- en Markermeer zorgen op zondag 14 juli weer voor een schilderachtig decor tijdens de 13e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Zoeven over de oudste dijk van Nederland is een feest voor fietsers die van Oer-Hollandse landschappen houden. Vanaf vijf locaties – Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen – kan op de fiets worden gestapt voor een route over 50, 80 of 135 kilometer.

De populairste afstand, de 135 kilometer, voert de deelnemers over de gehele ‘Daikboekel’. De oudste en langste dijk van Nederland torent op sommige plaatsen tot wel zes meter boven het landschap uit, wat unieke vergezichten over het IJsselmeer oplevert. De kortere routes van 50 en 80 kilometer gaan deels over de waterkering en deels door een lappendeken van wondermooie weilanden.

De Ronde van de Westfriese Omringdijk neemt deelnemers mee op een sportieve tocht vol historie. Slingerend over de monumentale dijk koersen de fietsers langs hoogtepunten zoals de karakteristieke strijkmolens van Rustenburg, vuurtoren ‘de Ven’ en het oude Kasteel Radboud.

Uiteraard zorgt de organisatie ervoor dat de fietsers niets te kort komt. De routes zijn volledig uitgepijld en onderweg zijn er verzorgingsposten ingericht op mooie locaties, zoals bij Brouwerij de Werf in Enkhuizen en het Stoommachine Museum in Medemblik. De energievoorraden kunnen hier worden aangevuld met lokale lekkernijen. Dat maakt de fietservaring door Westfriesland nóg leuker!

Goede doel: Right To Play


Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk 2024 is Right To Play. Right To Play zet wereldwijd de kracht van sport en spelen in om het leven van miljoenen kinderen te verbeteren. Fietsers kunnen hun deelname extra impact geven door geld op te halen via een actiepagina of door een vrijwillige bijdrage te doen voor het goede doel. Deelnemers die minimaal 200 euro ophalen aan sponsorgeld, worden beloond met een uniek Right To Play-shirt.

Inschrijven


Inschrijven voor de 13e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is mogelijk via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.